Visoke škole za obrazovanje vaspitača uspešno akreditovale studijske programe

11.07.2016.Visoke škole za obrazovanje vaspitača iz Vršca (VSVS), Novog Sada (VSVNS) i Sremske Mitrovice (VSSM) uspešno su završile proces akreditacije studijskih programa za obrazovanje vaspitača dobijanjem Uverenja o akreditaciji izdatih od strane Komisije za akreditaciju i osiguranje kvaliteta (KAPK). Ovime su sve četiri visoke škole učesnice projekta TEMPUS TEACH (544141) uspešno prošle kroz proces usaglašavanja jer je prethodno i Visoka škola za obrazovanje vaspitača iz Kruševca dobila pozitivno mišljenje KAPK na Odluku o izmeni studijskog programa.

 

cover

Dobijanjem akreditacije je potvrđeno da je proces usaglašavanja studijskih programa za vaspitače na 4 visoke škole sproveden u skladu sa visokim standardima i dugoročnim pravcem razvoja predškolskog obrazovanja definisanim u Strategiji razvoja obrazovanja u Srbiji do 2020. godine.

 

Uverenja o akreditaciji možete pogledati na sledećim linkovima:

Odluka o akreditaciji studijskog programa – Sremska Mitrovica

Uverenje o akreditaciji studijskog programa – Sremska Mitrovica

Uverenje o akreditaciji studijskog programa – Vršac

Odluka o akreditaciji studijskog programa – Novi Sad

Uverenje o akreditaciji studijskog programa – Novi Sad

Odluka o izmenama studijskog programa – Kruševac

 

Podsetimo, četiri visoke škole uključujući Visoku školu za obrazovanje vaspitača ”Mihailo Palov” VršacVisoku školu strukovnih studija za vaspitače u KruševcuVisoku školu strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Novom SaduVisoku školu strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare – Sirmijum iz Sremske Mitroviceuz podršku organizacije Zapadnobalkanski institut iz Beograda i 3 evropska univerziteta – Metropolitan Univerziteta iz Mančestera (UK), Univerziteta u Mariboru (SLO) i Univerziteta u Baji (HU), izvršile su usaglašavanje i modernizaciju studijskih programa za vaspitače i osavremenjivanje nastavne metodike u skladu sa najboljim savremenim praksama koje se primenjuju u ovoj oblasti u EU.

 

Harmonizacija je izvršena u okviru projekta TEACH koji je započet u novembru 2013. godine i trajaće do kraja 2016. godine a koji se finansira sredstvima EU kroz program TEMPUS. Projekat treba da doprinese modernizaciji strukovnog obrazovanja za vaspitače a u ključne aktivnosti spadaju harmonizacija studijskih programa, osavremenjivanje nastavne metodike, formiranje tima trenera i kupovina opreme.

 

Više informacija o projektu možete naći na projektnom sajtu http://teach.edu.rs.